Jaglane szarlotki z bezą - bez cukru i glutenu

Jaglane szarlotki z bezą - bez cukru i glutenu

Jaglane szarlotki z bezą - bez cukru i glutenu

Składniki: - 5 łyżek surowej kaszy jaglanej - łyżka otartego świeżego imbiru - pół łyżeczki cynamonu  - pół łyżeczki kurkumy - łyżka masła -2 jajka -1 łyżka mąki amarantusowej - 1 jabłko - silikonowe foremki do muffinek  Przygotowanie:  Kasze jaglana dobrze pluczemy i gotujemy. Po ugotowaniu odstawiamy do ostygniecia. Jabłko trzemy na dużych oczkach, dodajemy Imbir, cynamon i kurkume. Białka ubijamy na sztywną pianę. Żółtka ubijamy z zimną kasza jaglana, masłem i mąka amarantusowa. Do foremek... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szkrab Je Sam

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.