
Przepis na : obiad
Sos koperkowy i jajka? To zawsze dobre połączenie. Razem z warzywami i kurczakiem tworzą doskonałą, sycącą kompozycję. 2 jajka 1/2 fileta z kurczaka + 1 łyżka oleju + przyprawa do kurczaka 1/2 zielonej papryki 1 pomidor duża garść roszponki czerwona cebula sos koperkowy: 4 łyżki jogurtu naturalnego, 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę, 2 łyżeczki suszonego koperku, sól, pieprz 1. Jajka gotujemy na twardo, obieramy, kroimy w ćwiartki. Fileta kroimy w kostkę, mieszamy z olejem i przyprawą. P... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...
Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.
Czytaj dalej...
Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Najlepiej czuję się w kuchni. ;) Gotuję z prostych, powszechnie dostępnych produktów.