Co roku na Wielkanoc staram się przygotować paschę. To moje ulubione ciasto. Bez mąki, za to z dużą ilością bakalii. Tę przygotowałam z 1,5 l mleka prosto od krowy. Wyszła idealna, dodatek mielonych orzechów świetnie podkręcił smak ciasta. Zdecydowanie lepiej niż dodatek kawałków orzechów. Składniki: 1,5 l mleka (świeżego, nie UHT) 6 jajek 2 laski wanilii 100 g cukru pudru 300 g śmietany 200 g masła 60 g mielonych orzechów włoskich garść suszonej żurawiny garść rodzynek gar... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...