Po pieczeniu niemalże hurtowych ilości jagodzianek, miałam zamrożonych sporo białek. Na bezę nie bardzo mam amatorów w domu, więc trzeba było wymyślić coś innego. Znalazłam doskonały przepis u Arabeski . Ciasto podobne do murzynka, miękkie, delikatne, mocno czekoladowe. Składniki: 100 g masła (temp. pokojowa) 200 g cukru 200 g czekolady gorzkiej 150 g mąki 8 białek 50 g czekolady 25 g masła płatki migdałowe do posypania (ok 1 łyżki) Wykonanie: Formę keksówkę o długoś... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...