Stir fry z wołowiną i prażonymi orzechami nerkowca

Stir fry z wołowiną i prażonymi orzechami nerkowca

Stir fry z wołowiną i prażonymi orzechami nerkowca

Stir fry to pochodząca z Chin technika gotowania, w której produkty wchodzące w skład dania smażone są na mocno rozgrzanym oleju i często mieszane. Składniki w daniach przygotowanych tą metodą zachowują swoje walory smakowe i odżywcze. Najodpowiedniejszym naczyniem do przygotowania stir fry jest wok, ale jeśli go nie posiadacie, możecie wykorzystać głęboką patelnię. Jeśli więc chcecie przygotować obiad w 15 minut to danie typu stir fry jest idealne. Wystarczy wszystko posiekać i szybko usmażyć. Proponuję dzi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smakowity Blog Kulinarny

Warto przeczytać

Tradycyjne potrawy świata - Singapur

Czy zastanawiałeś się kiedyś jakie tradycyjne potrawy są przygotowane w Singapurze?

Czytaj dalej...

Autor

IwonaIwona

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

makarony, makaron, mięso, sosy, stir fry, marchewka, orzechy, imbir, papryka, makaron smażony, kuchnia chińska, obiad, dania z makaronem, sos do makaronu, wołowina, makaron z patelni, makaron po chińsku, obiad na szybko, szybki obiad, obiad z makaronem, makaron na obiad, warzywa na patelnie, dania chińskie, mięso na obiad

Inne przepisy z Smakowity Blog Kulinarny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.