Pomidorowe pęczotto z marynowaną fetą

Pomidorowe pęczotto z marynowaną fetą

Pomidorowe pęczotto z marynowaną fetą

Słowo "pęczotto" podobnie jak "kaszotto" na dobre zadomowiło się w nasym języku, tak jak i samo danie. Jest ono odpowiednikiem włoskiego risotto, z tą różnicą, że zamiast ryżu dusimy kaszę. Wymaga mniej precyzji, a smakuje równie wybornie. A do tego jest bardzo zdrowe! Można je podawać jako dodatek do dań mięsnych lub samodzielne, jednogarnkowe danie wegetariańskie. Przepis zaczerpnięty od samego Yotama Ottolenghi z Jerozolimy.    Składniki: 200 g kaszy pęczak 30 g masła 90 ml oliwy 2 łodygi sele... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smakowity Blog Kulinarny

Warto przeczytać

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Najlepszy spalacz tłuszczu

Jeśli starasz się pozbyć zbędnych kilogramów, powinieneś o tym wiedzieć!

Czytaj dalej...

Autor

IwonaIwona

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

feta, kasza, zdrowe, papryka, zupa pomidorowa, cytryna, seler, dania mięsne, danie jednogarnkowe, seler naciowy, ser feta, risotto, ryż, dietetycznie, dietetyczne , dania dietetyczne, smażony ser, ryż smażony

Inne przepisy z Smakowity Blog Kulinarny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.