Dzisiaj zapraszam na smaczną sałatkę z kurczakiem i czerwoną fasolą. Regularne jedzenie fasoli obniża ryzyko wystąpienia problemów z sercem. Potwierdzono, że fasola obniża poziom całkowitego cholesterolu i jego szkodliwej frakcji – LDL. Warto wzbogacić swoją dietę o potrawy z fasoli, ma ona bowiem właściwości neutralizujące skrobię, zapobiegając jej rozkładowi w organizmie. Fasola zawiera oligosacharydy, które stanowią doskonałą pożywkę dla jelitowej flory bakteryjnej. Uzupełnia zapasy żelaza, miedzi, mangan... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować,jeść i eksperymentować z nowymi potrawami.Poznawać ciekawe przepisy jak również dzielić się swoimi doświadczeniami :-)