Kremówka z Tihany to niezwykła odmiana kremówki rodem znad Balatonu. Okolice Tihany słyną z lawendowych pól i tym samym z niesamowitych zapachów i widoków. Jeśli kiedyś Twoje urlopowe plany zaprowadzą Cię nad Balaton, koniecznie odwiedź to cudowne miasteczko i skosztuj Kremówki z Tihany o delikatnym lawendowym smaku. Taką kremówkę przygotujesz oczywiście z łatwością w domu. Wystarczy kilka składników i syrop lawendowy. Znacznie skrócisz też czas przygotowania, jeśli skorzystasz z gotowego ciasta francuskiego. Zate... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...