Tomato sesame chutney 🌟 u R.

Tomato sesame chutney 🌟 u R.

Ostry sos pomidorowo sezamowy . Vinehat Bhatia Asafoetida Jest przyprawą powszechnie stosowaną w kuchni indyjskiej. Ma gumowatą konsystencję oraz charakterystyczny zapach zbliżony do cebuli lub czosnku. W Polsce nazywa się „smrodzieniec” , w Anglia „śmierdząca guma” Po dodaniu przyprawy do potraw mocny zapach zanika, a pozostawia po sobie ciekawy aromat. Jest lekkostrawna, zalecana osobom z problemami z układem pokarmowym. Używana przez joginów, którzy unikają cebuli oraz czosnku. Dob...

Czytaj dalej na blogu RafalCook

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Magiczne substancje spalające tłuszcz

Jeżeli masz dodatkowe kilogramy w postaci tkanki tłuszczowej i ćwiczysz, a nie możesz ich spalić to może coś jest nie tak w diecie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.