Staropolski obiad Dziś zapraszam Cię w kulinarną podróż przez trzy epoki – od XIX wieku aż po współczesność. Staropolski obiad Przygotowałem staropolski obiad, w którym główną rolę grają kotlety mielone inspirowane dawnymi książkami kucharskimi, buraczki duszone tak, jak pamiętam z czasów PRL, oraz ziemniaki w wersji najnowszej – prosto z Air Fryera. To spotkanie tradycji z nowoczesnością, smaków dzieciństwa i kuchni XXI wieku. Historia i pochodzenie dania Kotlety mielone z XIX wieku Kotlety miel... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.
Czytaj dalej...Idealne połączenie składników dla każdego chcącego stracić trochę ciałka.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...