Polski Klasyk Historia i Pochodzenie – Kotlety Mielone, Buraczki na Ciepło, Sos Chrzanowy i Ziemniaki Polska kuchnia słynie z bogactwa smaków, które wynikają z wielowiekowej tradycji kulinarnej. Wielu z nas wychowało się na klasycznych potrawach, takich jak kotlety mielone, buraczki na ciepło, sos chrzanowy i ziemniaki. Niedzielny obiad – przepis TUTAJ Każde z tych dań ma swoją historię i pochodzenie, które tworzy obraz polskiej kuchni pełnej prostoty, a jednocześnie głębokiego smaku. Kotlety M... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.
Czytaj dalej...Idealne połączenie składników dla każdego chcącego stracić trochę ciałka.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...