Miejsce narodzin Ceviche jest sporne między Peru a Ekwadorem, a ponieważ oba kraje mają niesamowitą różnorodność ryb i skorupiaków, z łatwością mogły pochodzić ze starożytnych cywilizacji Inków, Peru i Ekwadoru. Każdy kraj Ameryki Łacińskiej nadał seviche / ceviche indywidualny charakter dodając własne dodatki.W Peru podaje się go z plastrami zimnych słodkich ziemniaków lub kolby kukurydzy.W Ekwadorze towarzyszy mu popcorn, orzechy lub orzechy kukurydziane.W Meksyku seviche towarzyszy plasterek surowej cebuli...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Karp jest to tradycyjna świąteczna polska potrawa. W obecnych czasach odchodzi się od tradycyjnych polskich potraw, gdyż według religii w wigilię już nie obowiązuje post.
Czytaj dalej...