Larb, laab, larp, laap, lahb, lob, lop, i…To oczywiście nie koniec, bo nazw tej sałatki jest o wiele więcej. Tajlandia słynie z ulicznego jedzenie i tak jest oczywiście z tą sałatką, która nie ma jednego przepisy, jest ich tyle ilu kucharzy. Larb to sałatka z mięsa mielonego z Azji Południowo-Wschodniej, ale jej pochodzenie wiąże się z Laosem, chociaż najbardziej popularna jest właśnie na ulicach Tajlandii. Szef Kuchni Louis Tikaram mówi, że choć sałatka, danie jest proste, to na jednym talerzu, moż... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Jeżeli masz dodatkowe kilogramy w postaci tkanki tłuszczowej i ćwiczysz, a nie możesz ich spalić to może coś jest nie tak w diecie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...