
Anelli Siciliani – historia smaku z serca Sycylii Kiedy pierwszy raz spróbowałem makaronu Anelli Siciliani, zrozumiałem, dlaczego na Sycylii mówi się, że w każdym pierścieniu ukryte jest słońce. Te drobne, okrągłe makarony, produkowane przez Alberto Poiatti w samym sercu wyspy, mają swoje korzenie w domowej kuchni Palermo. To właśnie tam powstało słynne danie Anelletti al forno – zapiekanka z mięsnym sosem ragù, groszkiem, mozzarellą i serem pecorino – wkrótce, oczywiście 🙂 Jednak dziś pokażę ... czytaj dalej...

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...
Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...