Na moim blogu znajdziesz przepisy na potrawy domowe, proste, łatwe i bez wyszukanych produktów oraz porady kulinarne. Cenię sobie NORMALNOŚĆ – codziennie i od święta. SKŁADNIKI : 8 dużych buraków – surowe pokroić w pałeczki, 8 papryk – surowe pokroić w pałeczki, 4 duże cebule – pokroić w piórka, ZALEWA: 2,25 szklanki wody, 1,5 szklanki cukru, 1,2 szklanki octu 10 %, 0,75 szklanki oliwy, 3 łyżki soli, PRZYGOTOWANIE: Gorącą zalewą zalać buraki, cebulę, paprykę i pozostawić do następne...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...