PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI
PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI
Tradycyjne polskie pierogi z kiszoną kapustą i grzybami to danie wigilijne, którego nie może zabraknąć na świątecznym stole. Składki: 1 kg mąki 1 jajko 1 łyżeczka soli 1 łyżka miękkiego masła 3 łyżki oleju 2,5 szklanki gorącej wody 1/2 kg kapusty kiszonej 100 g suszonych grzybów 1 cebula 1 liść laurowy 2 ziarna ziela angielskiego pieprz Sposób przygotowania: Grzybki namaczamy w wodzie 2 godziny a następnie gotujemy do miękkości. Kapustę lekko odciskamy, wrzucamy do rondelka, podlewamy wodą i gotujemy. Kapustę i... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Podróż w kulinaria
Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...
15 przepisów na karpia
15 pysznych przepisów na świątecznego karpia
Czytaj dalej...
Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!
Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...
Najlepsze przepisy na Święta
Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...
Autor
aga20101
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pierogi, pierogi przepis, kapustą, kapusta kiszona, grzyby, ciasto, boczek, świąteczne przepisy, boże narodzenie, pierogi z kapusta i grzybami, ciasto na pierogi, pierogi przepis ciasto, jajka z farszem, dania mięsne, ciasto na boże narodzenie
Inne przepisy z Podróż w kulinaria
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję