Taka pyszna, wiosenna propozycja. Jajka faszerowane z łososiem, rzodkiewką i kiełkami, idealne na Wielkanocne śniadanie. Składniki: jajka, wędzony łosoś, kilka rzodkiewek, kiełki - u mnie rzodkiewki i brokuła, cienki szczypiorek, majonez, sól, pieprz Jajka ugotować na twardo, obrać i przeciąć na pół. Żółtka przetrzeć przez sitko, albo rozdrobnić przy pomocy widelca. Łososia bardzo drobno pokroić, drobno posiekać cienki szczypiorek, rzodkiewki zetrzeć na maleńkiej tarce (na kilka połówek jajek 2-3 sztuki).... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...