Szybkie i proste karmelki - idealne do zapakowania w papierki i rozdania! Czyż to nie piękny jadalny prezent? Są twarde, ale po chwili cudownie miękkną i stają się prawdziwymi "mordoklejkami"! Koniecznie wypróbujcie! Przepis od Yasmin Othman z książki "Atelier Confectionery". Składniki: 250g cukru, 125 ml śmietanki kremówki, 1 łyżka golden syrup / miodu, 30 g masła, 2 i 1/2 łyżeczki fleur de sel, 1 laska wanilii, wyskrobane ziarenka blacha o wymiarach 18x18 Do garnuszka z grubym dnem wlać śmietankę, d... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...