Groszek cukrowy to niezwykle cenne warzywo, które można jeść wraz z łupiną. Jest ona delikatna i mało włóknista. Sam groszek jest niskokaloryczny, chrupiący i lekko słodki, co czyni go idealnym dodatkiem do wytrawnych sałatek. Dlatego dziś zapraszam do skorzystania z przepisu na wspaniałą, letnią kompozycję warzywną. Oto sałatka z groszkiem cukrowym i fetą, która ze względu na sezonowość może zagościć w Waszym menu w lipcu. Sałatka z groszkiem cukrowym i fetą Moc witamin i błonnika! Składniki (4 porcje): garść g... czytaj dalej...
Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...