Po świątecznym obżarstwie przyda się coś lekkiego w postaci sałatki. Roszponka w towarzystwie mozzarelli, pomarańczy i prażonych orzechów świetnie się komponują. Całość skropiłam słodkim syropem klonowym i kwaskową glazurą balsamiczną. składniki: 2-3 garście sałaty, u mnie roszponka 1 duża pomarańcza 1 opakowanie mozzarelli w małych kulkach 1 solidna garść orzechów włoskich syrop klonowy glazura balsamiczna o smaku figi Octim Składniki na dwie porcje. Na talerzach ułożyć sałatę. Mozzarellę osączyć z zalewy i ułoży... czytaj dalej...
Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Szybki koktajl odchudzający z pomarańczy i grejpfrutów.
Czytaj dalej...