
Kotlety z jajek,..pyszne, szybko się robi. 8 jajek ugotowanych na twardo 1 jajko surowe kilka łyżek bułki tartej 1-2 łyżki majonezu 1-2 łyżki ketchupu sól, pieprz szczypiorek, koperek lub rzeżucha Ugotowane jajka obrać i pokroić w drobną kostkę. Do pokrojonych jajek dodać surowe jajko,majonez, ketchup, 1-2 łyżki bułki tartej, posiekaną zieleninę, sól, pieprz. Składniki wymieszać( jeśli masa będzie za rzadka dodać więcej bułki tartej).Uformować niewielkie kotleciki, a następnie obtoczyć je w bu... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...
Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...