Przepis na : kolacja
Stripsy to kawałki kurczaka, które podaje znana nam wszystkim sieciowa restauracja. Doskonale smakują z towarzystwie frytek i sosu czosnkowego. Składniki: 1 podwójny filet z kurczaka sól pieprz papryka słodka papryka ostra 1 jajko 1/4 łyżeczki soli 1/2 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mleka olej do smażenia dodatkowa mąka ok 1/2 szkl. Sos: 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu 2 rozmiażdżone ząbki czosnku szczypta soli szczypta pieprzu Filet z kurczaka myjemy, osuszamy. Kroimy na paseczki... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...