Żytnie podpłomyki z brzoskiwnią, orzechami włoskimi, serem pleśniowym i rozmarynem
Żytnie podpłomyki z brzoskiwnią, orzechami włoskimi, serem pleśniowym i rozmarynem
Odrobinę słodkie a zarazem wytrawne danie. Genialne połączenie niewielkich brzoskwiń, prosto z ogrodu mojej mamy oraz sera pleśniowego, chrupiących orzechów i bardzo aromatycznego rozmarynu. Całość podana na chrupiącym placku z mąki żytniej czyli podpłomyku. Wbrew pozorom nie jest to odważne połączenie. Zdecydowanie wszystkie te składniki świetnie się komponują i aż.. ciężko oderwać się od takiego dania. Składniki (na 2 większe lub 4 mniejsze podpłomyki): Ciasto: 100 gram mąki pszennej 100 gram mąki pszenne... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Mango Papaja
Autor
mangopapaja
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
placki, ciasto, orzechy, ciasto na niedziele, camembert, placek z serem, ciasto z brzoskwiniami, ciasto z orzechami, ciasto ucierane
Inne przepisy z Mango Papaja
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję