
Składniki na 5 niedużych słoiczków: 1 kg truskawek 1 kubek wody 0,5 kg op żelfix 2:1 kilka gałązek świeżej bazylii laska wanilii świeżo mielony pieprz Przygotowanie: truskawki myjemy, kroimy w połóweczki lub większe w ćwiarteczki wrzucamy do garnka, zalewamy wodą i zasypujemy żelfixem, doprowadzamy do wrzenia, ale n bardzo mały ogniu, gotujemy 3 minuty do 3 słoiczków wrzucamy po ok 5 listków bazylii- zalewamy truskawkami resztę truskawek doprawiamy pieprzem i ziarenkami wanilii, dorzucamy całą laskę i gotujemy... czytaj dalej...

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...
To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...
Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...