Sernik Krakowski

Sernik Krakowski

Sernik Krakowski

Piekę różne serniki ale najczęściej wracam do mojego ulubionego czyli sernika krakowskiego. Piekłam kilkakrotnie na przestrzeni kilku lat i zawsze się udaje. Zmieniam tylko bakalie. Tym razem dodałam skórkę z ekologicznych pomarańczy. Oczywiście ważny jest ser. Żaden z wiaderka! Jeśli nie mam domowego używam sera ze Strzałkowa taki na wagę w paczkach po około 300g. Nic nie trzeba z nim robić. Jeśli ktoś nie kupował tego sera to bardzo polecam jest rewelacyjny! Przepis na sernik pozwoliłam sobie wziąć z bloga Sma... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Leśny Zakątek

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.