Każdy zapewne zna klasyczne wykonanie murzynka. Znam je również, ale kiedy szykując do niego składniki zawsze zaczynam od wymieszania składników suchych i dosłownie zawsze do mąki dosypuję kakao;) Nie da się poprawić błędu, więc roztapiam tylko masło z cukrem i mlekiem. Okazało się, ze ten niby błąd nie ma znaczenia w wyglądzie ani smaku murzynka. Tym razem zrobiłam to samo ale już świadomie. Murzynek wyszedł znakomity z tą różnicą, że nie było polewy aby nią polać wierzch po upieczeniu. Za... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...