Przepis na : śniadanie
Szynka pieczona jako wędlina na kanapki. Pyszne mięso, marynowane w soli peklowej z przyprawami. Świetnie sprawdzi się kanapki na co dzień, ale także na świąteczny stół. Składniki: ok 1,2 kg szynki wieprzowej, 50 g soli peklowej, łyżeczka czosnku w proszku, łyżeczka majeranku, łyżeczka suszonych pomidorów z chili, 3-4 liście laurowe Przygotowanie: Do około 1 litra wody dodajemy przyprawy, które zagotowujemy. Studzimy a następnie dodajemy sól peklową, którą dokładnie rozpuszczamy. Z mięsa odcinamy nadmiar t... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...