Przepis na : śniadanie
Krucha, dobrze doprawiona gotowana szynka na kanapki i na świąteczny stół. Składniki: 800 g mięsa z szynki - najlepiej, żeby miała kształt kulki, 1800 ml wody, 80 g soli, łyżeczka czosnku w proszku, łyżeczka słodkiej papryki, łyżeczka pikantnej papryki, kilka ziaren ziela angielskiego, 4-5 liści laurowych Przygotowanie: Do wody dodajemy wszystkie przeprawy. Doprowadzamy do wrzenia. Szynkę wkładamy w siatkę wędliniarską lub związujemy specjalnym sznurkiem, aby pozostała zwięzła. Mięso wkładamy do gorącej... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...