Sałatka z makartonem orzo, ogórkiem zielonym, konserwowym, natką pietruszki i szczypiorkiem. Świeża, lekka sałatka do lunchboxa ale i na imprezę. Składniki: 150 g makaronu orzo (waga przed ugotowaniem), 3 ogórki zielone, 5-6 korniszonów małych, natka pietruszki - około 3 posiekanych łyżek, szczypiorek - pół małego pęczku, łyżka majonezu, sól, pieprz Przygotowanie: Makaron gotujemy w osolonej wodzie wg intrukcji na opakowaniu - dokładnie odcedzamy. Ogórki zielone obieramy ze skóry - kr... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Dieta warzywno-owocowa. Bez mięsa, tłuszczu oraz białej mąki. Sposób na pobudzenie swojego organizmu.
Czytaj dalej...Dieta cebulowa, trwa zwykle od 2 do 3 tygodni, jest dietą odchudzającą przeznaczoną dla osób dorosłych. Podstawą diety są warzywa cebulowe. Cebula, por, szczypior oraz czosnek.
Czytaj dalej...Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?
Czytaj dalej...