
Pyszna sałatka z jajkami, brokułem, rzodkiewką, szynką i szczypiorkiem. Lekka i wiosenna. Sprawdzi się doskonale na świątecznym stole. Składniki: 200 g brokuła, 3 jajka, pęczek rzodkiewek (9-10 sztuk), 100 g szynki np. konserwowej lub drobiowej, pół pęczku szczypiorku, łyżka majonezu, sól, pieprz Przygotowanie: Różyczki brokuła gotujemy w osolonej wodzie do miękkości - kroimy drobno. Jajka gotujemy na twardo - kroimy w kostkę. Rzodkiewkę ścieramy na grubych oczkach, szynkę kroimy w kostkę, a szczypiorek ... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...