
Przepis na : śniadanie
Soczysta rolada z filetu kurczaka faszerowanego pieczarkami, porem, serem mozzarella, doprawiona czosnkiem i przyprawą do kurczaka. Jako zimna przekąska i wędlina na kanapki. Składniki: 1 kg filetów z piersi kurczaka, 500 g pieczarek, 2-3 ząbki czosnku, 80 g pora - biała i jasnozielona część, kulka sera mozzarella, sól, pieprz, 3 łyżeczki przyprawy złocistej do kurczaka, łyżeczka oleju Przygotowanie: Pieczarki czyścimy, ścieramy na grubych oczkach, por kroimy w półplastry, czosnek przeciskamy przez p... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...