Nie tak dawno gościł u nas na blogu pieczony łosoś w papilotach, tym razem troszkę inna propozycja podania - łosoś zapiekany z mozzarellą i szpinakiem. Jest troszkę bardziej kaloryczny niż jego poprzednik, ale to dlatego że jest zapiekany razem z mozzarellą. W tym przepisie trzeba bardzo uważać, aby za bardzo nie doprawić szpinaku (my w tym przepisie nie dodajemy do niego czosnku) bo przysłoni nam smak samego łososia, który sam w sobie jest pyszny. Tak przygotowanego łososia możemy podać z dietetyczną sałatk... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Dieta ta nie polega na zbytecznym głodzeniu się. Osoby na tej diecie mogą jeść nawet desery a zbędne kilogramy i tak lecą w dół.
Czytaj dalej...