Post Domowa pizza: ciasto na pizze jak z pizzerii pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl. czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...W wielu dietach powtarza się, że powinno się pić co najmniej 2 litry wody dziennie i ograniczać napoje gazowane oraz alkohol.
Czytaj dalej...Zawsze zamawialiśmy w domu pizze a tym razem skusiłam się zrobić sama z tego przepisu wyszła -Rewelacja!!!,mimo skaleczonego palca przy krojeniu maszynką warzyw dałam rade nawet jedną ręką teraz wiem ze opłacało się PYCHOTKA
a to nie wiedziałam, że pizza występowała na takim cieście, chyba z ciekawości wypróbuję taką wersję:)
mmm :) nie ma to jak domowa pizza. To ciasto wygląda na dobre, bo cieniutki! Pozdrawiam, Asia
Najlepsze ciasto jakie kiedykolwiek jadłam :) Mój facet nie chciał uwierzyć, że to domowa pizza. Ciasto chrupiące i nie ugina się gdy podniosę kawałek :)Zrobiłam z sosem, pomidorami, mozzarellą i bazylią.
uwielbiam pizze, ale zawsze robię ją tak by jak najmniej przypominała typowego fast food’a:)Musze wypróbować twój przepis!
hej ! właśnie zjadlam pizze wykonaną z tego przepisu na ciasto i jest super! pizza jak z prawdziwej pizzeri, POLECAM !!!
Bardzo się cieszę, że smakowało i polecam się na przyszłość :)
ja dziś zrobiłam to na grubym cieście z tym że dałam połowę składników na jedną średnią pizzę i w tym pół szklanki żytniej mąki, miałam ketchup do pizzy i nie miałam mozarelli, tylko zwykły morski ser starłam, na to szynka mmmmmmmmmm…. Wcześniej robiłam pizzę z ciasta makaronowego neapolitana bez drożdży i nie mogę się zdecydować co lepsze, pizza domowa jest znakomita zawsze:D
To jest chwila :) Jak ładnie zaczną się pienić i podejdą do góry to jest ok :) – z jakieś 5 minut, góra 10 ;)
czy takie ciasto da się przygotować wcześniej? rozwałkować na blasze i włożyć do lodówki (żeby nie robić w kuchni na imprezie) a potem tylko siup składniki i do pieca?
Można, ale lepiej je rozwałkować, ułożyć na blaszce i przykryć ściereczką, by mogło jeszcze się ‚napuszyć’ ;-)
Ja muszę piec około 25 minut żeby ciasto nie było surowe w środku…
właśnie robię :) czekam aż drożdże wyrosną – zdam relację jak wyszła :) ślinka mi już leci
Czy trzy szklanki mąki w zupełności wystarczy? Ponieważ nie wiem czemu ale ciasto wyszło mi bardzo rzadkie ;/
Tak , 3 szklanki. Początkowo ciasto się lepi, ale z czasem wyrabiania robi się plastyczne i idealne do wałkowania. Ewentualnie możesz je troszeczkę podsypać mąką.
Piecze się wygląda wspaniale . Przygotowanie bez rzadnych problemow:)
Juz upieczona. Powiem jedno probowalam wiele przepisow ale zdecydowanie na tym przystane. Dziekuje jest pyszna:)
To jest chwila :) Jak ładnie zaczną się pienić i podejdą do góry to jest ok :) – z jakieś 5 minut :)
Wczoraj wypróbowałam ten przepis na ciasto- REWELACJA ! Gorąco polecam każdemu ;) Nie dość, że bardzo łatwe wykonanie to jeszcze efekt końcowy pozytywnie zaskakuje :) Mój chłopak i mama stwierdzili, że pizza smakuje lepiej niż pizzerii :)
PORAŻKA :( są te wszystkie pizze z pizzerii. Niech lepiej przyjdą do Ciebie na szkolenie :) pychaaaaa
a ja chyba coś nie tak zrobiłem bo już godzina i ciasto nie rośnie i dalej jest glut
Może drożdże nie były świeże albo zalałeś zbyt gorącą wodą? Powinna ona mieć ok. 40C.
tak chyba zrobiłem z tą wodom następnym razem będzie lepiej
Mi też wyszła świetnie wg. tego przepisu, choć podany czas pieczenia jest zbyt krótki. Moja pizza była optymalna po ok. 12 minutach.Pozdrawiam!
W dużej mierze czas pieczenia zależy też od mocy piekarnika :)
Zarówno przepis na ciasto jak i przepis na sos do pizzy są rewelacyjne. Ja dodaję odrobinę więcej soli do ciasta, ale to kwestia smaku. POLECAM:)
Genialnie pyszna :):) Wczoraj jedna zjedzona, dziś robimy drugą z pozostałej części ciasta. Bardzo dziękuję za przepis :)
Genialnie pyszna :) Wczoraj jedna została zjedzona, dziś robimy drugą, z pozostałej części ciasta :)
SŁODKA BABECZKO fenomenalna pizza:). Dziękuję:). Wszyscy zajadali, aż im się uszy trzęsły:D. Jutro powtórka z „rozrywki”;);D. Pozdrawiam:).
SŁODKA BABECZKO fenomenalna pizza:). Dziękuję:). Wszyscy zajadali, aż im się uszy trzęsły:D. Jutro powtórka z „rozrywki”;);D. Pozdrawiam:).
Tak jak podane wyżej w przepisie (przy składnikach): szczypta cukru i 3 łyżeczki oleju lub oliwy
Pizza rewelacyjna! 100 razy lepsza niż z pizzerni….. Polecam:)
Ten przepis jest fenomenalny ! Uwierzcie, że ciężko jest mi dogodzić jeżeli chodzi o pizzę, ale od teraz nie muszę już szukać innego przepisu. Będę polecał przepis jak tylko się da. Pozdrawiam :)
a mi nie rosną drożdże , dałam je , ciepłą wodę , olej ,cukier wymieszałam odstawiłam i czekam już 4 podejście i nic … ;((((
woda nie była za gorąca? powinna mieć ok. 40C. drożdże były świeże? Na próbę możesz dodać rozczyn do mąki,bo może mimo wszystko ciasto podwoi swoją objętość i będzie OK :)
Najwidoczniej wszystkim powyżej również brakuje seksu, skoro pizza im smakowała :)Na szczęście możemy liczyć na ‚Anonima’, który zadba o przyrost naturalny w naszym kraju :)
Ciasto rewelacyjne, dzięki z przepis. Zachwyt w oczach dziecka po zjedzeniu pizzy … bezcenne. :) Pozdrawiam Dafne
Jak nakładać pizze na papier i forme? Ja ostatnio nakładałam palcami, ale sprawiało to trudność bo była bardzo lepka i nierównomiernie się nakładała.
Świetny przepis! Do tej pory bałem się sam robić ciasta (nawet tak nieskomplikowane jak na pizzę), gdyż moja wiedza o nich jest zerowa i korzystałem ze specyfików z torebki. Jak się okazuje, strach ma wielkie oczy, moje pierwsze ciasto własnej roboty według powyższego przepisu wyszło wspaniałe, bardzo puszyste i chyba nawet lepsze niż w pizzerii. Dziękuję, Słodka Babeczko :)
Pizza wyszła rewelacyjna, wszystkim smakowała. Najlepszy przepis jaki miałam. Polecam wszystkim.
A co zrobić, zeby pizza była na grubszym spodzie? Bo mój mąz woli właśnie taką na grubszym spodzie.
jak zrobic puszysty, grubszy spod do pizzy???????????? prosze o pomoc
Proszę, tu jest przepis na puszystą: http://kulinarneprzeboje.blogspot.com/2013/03/domowa-pizza-puszysta-pizza-przepis-na.html
a tutaj znajdzie Pani przepis na równie pyszny spód do pizzy – wystarczy zamiast na 2 blaszki, wyłożyć ciasto na jedną, by powstał gruby, puszysty spód: http://kulinarneprzeboje.blogspot.com/2013/10/ciasto-chlebowe-na-pizze-najlepszy.html
witam ! A piekl kto z Was pizze w prodizu? nie mam piekarnika a mam ochote na pizze na tym zachwalanym ciescie :-) chce zrobic niespodzianke rodzince. :-)
Kultura obowiązuje nawet w blogosferze i swoje odczucia można wyrażać w bardziej estetycznej formie, mniej wulgarnej ;-)
Surowego ciasta jeszcze nie mroziła, chociaż teoretycznie można. Osobiście zawsze podpiekam blaty ciasta i wtedy je mrożę ;-)
Tak jak podane jest przy składnikach, czyli 1 szklanka ciepłej wody ;-)
ciasto wyszło super na prawde tylko za mocno czuć było drożdże w smaku ale myśle że da się coś z tym zrobić :)Poza tym wszystko super,extra przepis :)
Pizza wyszła przepysznie, rodzina zachwycona! :D Dzięki wielkie! <3
za ok 2 godz zabieram się do roboty jak wyjdzie dam znać:) 3mac kciuki
Ja eksperymentuje z ciastem o wielu lat. Generalnie zawsze robie podobnie, ale nie ustaje w dalszych poszukiwaniach. W jednym z ostatnich odcinków TopChefa (Polsat) pierwsza część programu poświęcona była pizzy. Od razu, było widać ze to ciasto uprzednio przygotowane przez fachowca było „luźniejsze”. Wspominał ten człowiek, że ciasto musi ok. 20h „garować”. Jak zrozumiałem chodzi o wyrastanie w garnku. Nie mówił tylko, czy ma znaczenie czy taki gar ma stać w lodówce, czy nie. Próbowałeś/próbowałaś z takim odstawieniem?
Nie oglądałam tego odcinka, więc nie wiem co mieli na myśli dokładnie. Poza tym u mnie na pomorzu (a może bardziej w mojej rodzinie) zwykło się mówić ‚garować’ , gdy miało się na myśli leżenie w ciepłym miejscu ;-) tak więc może chodziło im o pozostawienie ciasta w ciepłym miejscu na te 20h. Osobiście kiedyś robiłam ciasto taką metoda, w której pozostawiałam ciasto na noc, ale jakoś specjalnie nie podbiło mojego serca. Obecnie jestem na etapie zafascynowania pizzą z tego przepisu: http://kulinarneprzeboje.blogspot.com/2013/10/ciasto-chlebowe-na-pizze-najlepszy.html
A propos trzymania ciasta w lodówce, to wiem, że robią tak właśnie kucharze z pizzerii Mąka i Woda ;-) Spowalnia to prawdopodobnie proces rośnięcia drożdży, tworzy się więcej pęcherzyków itp itd ;)
Moje ciasto jest już w piekarniku od 40 minut i jest jeszcze surowe, dlaczego ?
Witam zaje…………………ista pizza myślałem że może być lipa ale dużaaaaa pomyłka ja zrobiłem w kwadracie jest OK!!!!!!!!!! pozd szefową :):) ciasto supcio mniam mniam :):)
W 250st. C przez 40 minut, to ciasto już by nawet się spaliło. Może temp. została ustawiona za niska.
Potwierdzam…. bardzo dobre ciasto :) Od dzisiaj już nie kupuję tylko będę robił sam – taniej i smaczniej :)
Dzisiaj zrobiłam bez oddzielania na dwie części, wzięłam mały kawałek i już nie mogłam :DBardzo fajny przepis :)
Przed chwilą skonsumowałem z rodziną :) nie został ani jeden kawałek ! Wyśmienita w smaku. Genialny przepis :) dzięki wielkie :) to drugie danie Włoskie które mi dobrze wyszło. Żeby się nie chwalić :D przyrządzam wyśmienitą Lazanie. Pozdrawiam
potwierdzam przepis mistrzowski. Super pizza dzięki za przepis :*
Hej! dziś zrobiłam pizze z tego przepisu :) wyszła naprawdę świetna! Ciasto pychaaaa, jeżeli chodzi o drożdże to nie czekałam aż wyrosną, tylko rozpuściłam je w ciepłej wodzie z dodatkiem cukru i oliwy i od razu dodałam do mąki. Polecam przepis :D
Hej. Zrobiłam imprezę urodzinową w roli głównej z domową pizzą. Ciasto rewelacja. Każdy dostał surowy krążek ciasta, przeróżne składniki podałam osobno na stole, każdy komponował swoją własną pizze wg uznania. Goście byli zachwyceni smakiem, a przy okazji była super zabawa. Polecam wszystkim tego typu impreze:) Autorowi dziękuję za przepis.
Pizza pyszna, ciasto rewelacyjne! Moja rodzina zachwycona :)Dziękuję za super przepis!POLECAM!!!!
Zrobilam pizze wg przepisu.pieklam najpierw 10 potem 15 i 20 minut wyszla w miare ok tyle ze mam wrażenie ze moje ciasto caly czas jest niedopieczone nie jest chrupiace jedt dosc miekkie i mokre :(.co moze byc przyczyna.
Może być to zależne od mocy piekarnika. Ustawiłaś na max. temperaturę?
Zrobiliśmy wszystko krok po kroku,zero modyfikacji i wyszły pizze rewelacyjnie..
dzisiaj zrobiłam tą pizze, ciasto i sos wyborne :) goście byli zachwyceni :)tylko co do pieczenia to piekarnik na 230C a czas pieczenia to jakieś 20 minut.polecam!
wyszło mi bardzo twarda, cięzko było ugryźć:(( nie wiem co zrobiłam nie tak
ile cukru trzeba dodac do drożdży?? sorry, ale naprawde nie widze cukru w przepisie….
W liście składników jest: „szczypta cukru” – czyli ok. pół łyżeczki ;)
ups, ja dodalam okolo 1.5 – 2 łyżeczek… pizza juz w piekarniku wiec nic z tym nie zrobie
Nic złego się nie stało. Najwyżej ciasto będzie nieco słodkawe ;)
Ale jak to gotowy plyn wlewamy do mąki? Te drożdze nie powinny być w konsystencji stałej? Ile powinny stać? Bo mi coś wlasnie nie rosną Zalałam ciepłą wodą i oliwą, dałam cukier a do tego ok 1,5 łyżki mąki i nic sie nie dziejewszystko w odpowiednich proporcjach, jetem pewna.
Drożdże zalewamy ciepłą wodą, olejem i cukrem i mieszamy do rozpuszczenia oczywiście, więc powstaje nam płynna substancja a nie stała. Woda nie powinna mieć więcej niż 40-45C żeby nie zepsuć drożdży. Drożdże są OK jeśli się spienią i podejdą do góry. Może drożdże były nieświeże? albo temp wody za wysoka?
Jednak wszystko było dobrze, po prostu za krótko odczekałam. Piszę znowu, bo po prostu nie sposob nie skomentowac. Pizza przepyszna, robilam pierwszy raz a nieskromnie mówiąc wyszla idealna. Ale to zasługa Pani przepisu :) Chrupka, cienki spód, leciutka :) jak we Włoszech. A wykonanie banalne. Pizzerie mogą sie schowac. Mam tylko jedną uwagę. Myslę, że powinna Pani zamieszczać bardziej szczegółowe informacje co do wykonania. Bo np ja nie jestem weteranką kuchni i mialam problem z tym ile czasu drożdże muszą rosnąć, po czym poznać że już są dobre. Musiałam szukać w internecie dodatkowych informacji. I widzę też po komentarzach, że niektórzy mieli podobne problemy
Postaram się pisać bardziej szczegółowo :) i cieszę się, że pizza się udała :)
Mam takie pytanie, piec w 250 st. C z termoobiegiem ? czy górna i dolna grzałka ;
Mam średniowieczny piekarnik bez termoobiegu i piekący tylko od dołu ;) ale myślę, że opcja góra – dół jest o wiele lepsza ;) Jedynie czas pieczenia może się nieco wtedy skrócić – trzeba obserwować, kiedy pizza się zarumieni.
Czy przygotowana pizza może stać przed upieczeniem ok godziny może dwóch w temp pokojowej? Chodzi mi o rozwałkowany już placek posmarowany sosem i z polozonymi skladnikami. Czy ciasto nie rozmięknie jakoś od sosu?
Dokładnie, bo wiesz co jesz. Ciekawy pomysł z dodaniem ziół do ciasta. Muszę spróbować.
własnie zajadamy sie z zsynem pizzą z tego przepisu rewelacyjne ciastomy zrobilismy z pieczarkami i serem ale pychotka,piekłam bez termoobiegu 10 min ,pozniej dodalm jeszcze 7 ale starczyło by jakies 13 razem i bylo by ok NAPRAWDE POLECAM!!!!
WITAMMam zamiar zrobić pizzę w sobotę, ale nie wiem jak ją upiec w piekarniku dość wiekowym gdzie nie mogę ustawić temperaury
Pyszna pizza, za każdym razem robię z innego przepisu, ale od teraz będę się już trzymać Twojego. Pzdr.http://www.aroudourlife.pl
a ja mialam ardzo chrupiacy i twardy spod, ale nie przypalilam ;D dlaczego tak? luie jak ciasto jest takie pulchno chrupkie, ale nie wyszlo:/ ale w smaku dora:)
Witam. Właśnie zjadłam pizzę według tego przepisu i choć myślałam już że nic z tego nie będzie to wyszła wyśmienita :) Polecam
Skorzystałam z Twojego przepisu. Pizza była pyszna :) Dziękuję i pozdrawiam serdecznie!
Właśnie zrobiłam pizze z Pani przepisu…super!!dziękuję za przepis,pozdrawiam
Wlasnie zjadlam ostatni kawalek. Pizza pyszna i w 100% naturalna!
Robiłam ją kilka tygodni temu. Bardzo pasują mi te zioła w cieście, ale dość długo się piekła mimo, że ciasto było cienko rozwałkowane.
można też wpierdolić wszystko do jednej miski, nie czekać, i też wyjdzie PYSZNA :)
no dobrze przyznam sie -ciasto rewelacja i zaliczam do zlotych przepisow:)wiele ciast na pizze wyprobowalam ,ale zadne mi nie wychodzilo jak trzeba:(..po przeczytaniu wielu pozytywnych opinii na temat tego ciasta(bylam sceptycza do nich) skusilam sie dzis zrobic to „oto” wlasnie ciasto z nadzieja ze w koncu mi jakies wyjdzie-:) po upieczeniu i skosztowaniu ,nie moglam uwierzyc ze w koncu mam ciasto takie jakie TRZEBA:):)wiec w moim zeszycie laduje jako zloty przepis..robiac to ciasto zrozumialam ze w poprzednich ciastach robilam blad „techniczny”.Dziekuje, moj maz jest zachwycony Pani przepisem .pozdrawiam :)Nina
witam , te suche składniki mieszać w misce czyjak? i łyżeczką czy mikserem?
wszyscy piszą: najlepsza pizza, pizza domowa itp. i zawsze to są wlaśnie haczyki a czy tu tak jest? mam taką cichą nadzieję że tak bo moja pizza jest w trakcie produkcji
Dzisiaj po pracy zabieram się za pizzę na tym cieście, zobaczymy jak wyjdzie. :) :) :)Pozdrawiam.
Jutro zabieram się za pizzę.Zobaczę jak wyjdzie-odpiszę.Pozdrawiam cieplutko:-)
a mi wyszło jakies twarde po upieczeniu…macie na to jakąś radę?
Może za długo piekłeś/aś? czas pieczenia w dużej mierze zależy od mocy piekarnika i od tego jak bardzo cienko jest rozwałkowane ciasto.
w sobotę z grymasem na twarzy, myśląc że to męczarnia zacząłęm robić pierwsze dwie szt… jakże się myliłem ! wyszła przepyszna, domownicy jak i goście uznali ją za majstersztyk :D.Dzisiaj w związku z tym, że tak szybko i łatwo się wszystko przygotowuje zrobiłem raz jeszcze – mistrz !!! dziękuję :)
Pizza się udała,smakowała całej rodzince a mężusiowi najbardziej.Z serca dziękuję i gorąco pozdrawiam.Całuski Słodka Babeczko-Maria z Tczewa:-)
drożdże wyrosły pięknie, rozwałkowałam cienko ciasto i wyszła mi sucha i chrupiąca podeszwa, chyba nigdy nie uda mi się puszyste ciasto
Witaj! Z reguły nigdy nie wałkuję ciasta wałkiem ;-) Formuję okrągły placek rękoma, czyli rozciągając go na blacie. Może powinnaś właśnie tak spróbować ;)
Poza tym na puszystą, grubą pizzę polecam ten przepis: http://kulinarneprzeboje.blogspot.com/2013/03/domowa-pizza-puszysta-pizza-przepis-na.html
a na ciasto chlebkowe ten: http://kulinarneprzeboje.blogspot.com/2013/10/ciasto-chlebowe-na-pizze-najlepszy.html
Ach Pani Mario! Jak mi miło :)) Tczew to moje miejsce urodzenia i rodzinne miasto :) Strasznie się cieszę, że ktoś z bliskich mi rejonów korzysta z tego bloga ;-) Serdecznie pozdrawiam! ;-)
Właśnie zrobiłem pierwszą pizzę z moim niespełna 2,5 letnim synem. Sam kupił drożdże w sklepie i pomagał na każdym etapie – najlepsza była wyrośnięta kulka ciasta:-) No właśnie – samo ciasto jedno z lepszych na jakie można znaleźć przepis w internecie. Być może najlepsze – moje było trochę za grube (miałem za mało mąki i było za dużo na blachę a za mało na dwie) i chyba trochę za długo je piekłem. Ale nawet boczki które zwykle zostawiam bo w domowych pizzach wychodzą mi suche i twarde tym razem zjadłem ze smakiem. Idealne proporcje, fajna konsystencja. Można zapomnieć o używaniu wałka – wystarczy lekko podsypać blat mąką i spokojnie można w kilka chwil uformować prostokąt lub kółeczko – w zasadzie da się i w powietrzu. Piecze się rzeczywiście całkiem szybko (jak wspomniałem ja pizzę przetrzymałem nawet trochę za długo – nie ma termoobiegu ani nawet termometru czy termostatu w piekarniku – zwykła regulacja gazu z brakiem jakiejkolwiek kontroli stąd nie wiem w jakiej temperaturze piekę…)
Pyszna pizza, narzeczony jeszcze nigdy nie przyrządził tak dobrej! :)
Polecam!!! :)
Dokladnie jak u pierwszej osoby…sledzilam recepte krok po kroku i ciasto surowe…a po pol godziny to cala reszta juz spalona…
A w jakiej temperaturze piekłaś? Dużo zależy od mocy piekarnika, więc może lepszym rozwiązaniem dla Ciebie będzie wcześniejsze podpieczenie spodu, a potem dorzucenie pozostałych składników i pieczenie do momentu rozpuszczenia się sera.
Witam najserdeczniej Słodka moja Babeczko:-).Pozdrawiam cieplutko.Ściskam i przytulam do serduszka. P.S. Dziękuję za to że dane mi było Słodką Babeczkę spotkać na blogu.Zapraszam na kawkę do naszego rodzinnego Tczewa.Podaję mojego skypa kotek64 Maryla-Buźka Serduszko:-)
no własnie nie ma przy składnikach ile wody…. :( ale doczytałam w komentarzach właśnie i jutro zrobię pizzę :-)
Musiałam zgubić przy przenoszeniu na nową domenę ;) Już uzupełniłam :)
Powinno się dodać 1 szklankę letniej wody ;)
a mi nie wyszło ciasto tzn dopiero robie ale ta woda z drozdzami wogole nie rosnie. i co teraz moze jak dodam maki to urośnie
Cukier dodałaś? Woda nie była za ciepła? Drożdże były świeże? Dodaj resztę składników i wyrób ciasto. Czasami drożdże się nie spienią, a mimo to ciasto wyrasta potem pod ściereczką ;)
szklanka mąki to 150g ,a nie 250g . Zrobiłam zgodnie z przepisem czyli szkl=250g i ciasto było tak suche, że się nie chciało się wogóle lepić musiałam dolać więcej wody żeby składniki mogły się jakoś połączyć
Aniu, w przepisie podane jest, ze szklanka równa 250 mililitrom; czyli nie 250 gramów. Jeśli chodzi o mąkę to 250 mililitrów nie jest równe 250g. W instrukcji chodziło oto , by użyć szklanki własnie o takiej pojemności (czyli 250ml), bo jak wiadomo, szklanka szklance równa nie jest. Pozdrawiam.
witam
proszę o podpowiedz
1.czy w tym przepisie nie ma potrzeby smarowania papieru do pieczenia tłuszczem?
2.czy ciasto po rozwałkowaniu na placek nie wymaga już wyrośnięcia?
moje pytania wynikają z innego przepisu
pzdr
1. Papieru nie trzeba natłuszczać.
2. Można pozostawić do wyrośnięcia, jednak ja tego nie robię jeśli tworzę pizze na cienkim spodzie. Jeśli jednak na grubym, puszystym cieście (czyli z powyższej porcji tworzę jedną pizzę o średnicy 30cm), to wtedy zostawiam ciasto pod przykryciem żeby jeszcze nieco się napuszyło i było puszyste po upieczeniu,a nie zbite.
Pozdrawiam :)
Właśnie ją zrobiłam, jedną z mężem zjedliśmy, a ciasto i sos na drugą pizzę zamroziłam. Kiedy zamawiamy pizzę z pizzerii, to zawsze zostawiam piętki, bo jakoś mi nie wchodzą, tu zjadłam wszystko… takie to pyszne, rewelacja. Piekłam 10 min.
A jeszcze do składników dodałem kabanosów piri piri :D wyszła ostra, taka jakie lubie :D
witam ponownie,
to ja od szkl mąki to 150g a nie 250 g
mimo nie zachowania proporcji z przepisu ciasto wyszło dobre, na pewno jeszcze spróbuję je zrobić ale z właściwych proporcji czyli
szkl mąki =150g Pozdrawiam :)
Genialny przepis na pizze :D Wg. mnie nie mozna znalezc lepszego przepisu na pizze, polecam go wszystkim moim znajomym :)
Tak się wczytałem w szczegóły że zostawiłem godzinę jak nic:
)
Piza jest przepyszna, przepis na sos najlepszy a sos wyśmienity ! Zawsze jak robię pizzę robię ją według tego przepisu, jest najlepszy :) Pizza pyszna.
Najlepszy przepis na ciasto, jakie do tej pory ściągałam z neta.Dzięki, rzeczywiście jak z pizzerii.
Pyszna – korzystałam z wielu przepisów ale ten jest naprawdę super :) sos też mega!!! będę korzystała z niego jeszcze nie raz :)
Wypróbowałam już wiele,wiele,wiele przepisów na spód do pizzy, ale ten jest najlepszy, ciasto zawsze wychodzi idealne…To najlepszy ze wszystkich przepisów!!!:D