Pomysł na okrasę jajeczną z bułką tartą pochodzi ze starego przepisy na rybę po polsku. Oczywiście także go u nas znajdziecie – zobacz . Wyobraziliśmy sobie, że równie dobrze można podać w ten sposób szparagi i intuicja nas nie zawiodła. Wyszło niesamowicie pysznie. Przepis na szparagi po polsku z okrasą jajeczną? Składniki: Pęczek zielonych lub białych szparagów, ćwierć kostki masła, 4 jajka ugotowane na twardo , 2 płaskie łyżki bułki tartej, sól. Jak zrobić szparagi po polsku z okrasą jajeczną? Szpar... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...