Przepis na : śniadanie
Trzy główne składniki i zaledwie kwadrans wystarczą, aby zrobić sobie pyszne sezonowe śniadanie. Ja ostatnio właśnie tak zacząłem dzień i lepiej być niej mogło. Spróbujcie szparagów na jajkach i boczku. Przepis na szparagi na jajkach i boczku Składniki: Pęczek zielonych szparagów , 6-7 plasterków boczku wędzonego, 4 jajka, sól, pieprz. Jak zrobić szparagi na jajkach i boczku? Szparagi umyj, odłam łykowate końcówki – szparag sam pęknie w odpowiednim miejscu. Na patelni zagotuj trochę wody, wrzuć szparag... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...