Szklisty makaron to jedno z naszych ulubionych chińskich dań. Kiedyś bardzo często zamawialiśmy je w azjatyckich barach i restauracjach, dziś robimy też w naszej kuchni. Smakuje świetnie i jest gotowy w 15 minut – nie licząc czasu potrzebnego na namoczenie grzybów. Przepis na szklisty makaron z kurczakiem i warzywami Składniki: 100 gramów szklistego makaronu chińskiego bardzo cienkie nitki – powinniście znaleźć na dziale azjatyckim w supermarkecie, 1 większa pierś z kurczaka, 1 cebula, 1 średnia... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...