Wystarczy kilka składników, aby przygotować pachnące morzem i pomidorami risotto z krewetkami. Prosto i pysznie. Przepis na risotto z krewetkami Składniki: 200 gramów ryżu krótkoziarnistego do risotto, 200 gramów surowych krewetek – użyliśmy w pancerzykach, mają dużo więcej smaku. Nadadzą się jednak również krewetki już obrane. 1 cebula, 2 ząbki czosnku, pół szklanki białego wytrawnego wina, natka pietruszki, około 0,5 litra gorącego bulionu warzywnego lub wody, pół puszki krojonych pomidorów w zalewie, oliwa... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...