Paprykowany gulasz z kurczaka i sztuczka, żeby pierś nie była sucha. PRZEPIS

Paprykowany gulasz z kurczaka i sztuczka, żeby pierś nie była sucha. PRZEPIS

Paprykowany gulasz z kurczaka i sztuczka, żeby pierś nie była sucha. PRZEPIS

W tym przepisie na gulasz kurczak wychodzi miękki i soczysty, a sos dzięki papryce w dwóch postaciach jest bardzo aromatyczny. Jeszcze jeden plus – robi się go naprawdę szybko. Wiele osób rezygnuje z przygotowywania duszonego mięsa z piersi z kurczaka, ponieważ wychodzi ono twarde i suche. Cały szkopuł w tym, że nie lubi ono długiego gotowania, gdyż właśnie to je psuje. Dzięki sztuce z tego przepisu uda się tego uniknąć. Przepis na paprykowany gulasz z kurczaka Składniki: 3 pojedyncze piersi z kurczaka, ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Polska

Warto przeczytać

Najlepszy sos czosnkowy!

Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Jak zrobić sos holenderski

Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.