
Zaglądałem ostatnio na amerykańskie strony kulinarne i dwa razy natknąłem się na pieczonego klopsa z apetycznie wyglądającą skórką. Byłem ciekaw, z czego jest zrobiona i jak będzie to smakować. Zaskoczyło mnie, że to po prostu doprawiony ketchup, składnik, którego rzadko używam do gotowania, ale że dziś w sklepach można znaleźć tego typu sosy z bardzo dobrym składem, nie mam nic przeciwko. Przetestowałem więc przepis. Wyszło bardzo dobrze, sami spróbujcie. Przepis na amerykański klops ze skórką Składniki: Ki... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...