Hummus pomidorowy. Bardzo intensywny smak, można użyć jak smarowidło albo dip. PRZEPIS

Hummus pomidorowy. Bardzo intensywny smak, można użyć jak smarowidło albo dip. PRZEPIS

Hummus pomidorowy. Bardzo intensywny smak, można użyć jak smarowidło albo dip. PRZEPIS

To chyba nasza ulubiona wersja hummusu smakowego. Dodatek pomidorów sprawia, że jest on jeszcze bardziej intensywny. Jemy jako wegańskie smarowidło albo jak dip. Zawsze smakuje super. Przepis na hummus pomidorowy Składniki: 250 gramów ugotowanej ciecierzycy – można ją przygotować samodzielnie lub kupić już ugotowaną w słoiku albo puszcze, pół szklanki wody z gotowania ciecierzycy lub zalewy, 2 ząbki czosnku, sok z połowy cytryny, łyżeczka pasty sezamowej tahini, 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego, 4-5 su... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Polska

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta Pegan - na czym polega?

Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.