Przepis na : obiad
Taki obiad latem robimy bardzo często. Sezonowy, bardzo prosty w przygotowaniu, po prostu pyszny. Fasolka szparagowa z bułką tartą, jajka sadzone i ziemniaki Składniki: 500 gramów żółtej fasolki szparagowej , ćwierć kostki masła, 2-3 łyżki bułki tartej, 4 jajka, 500 gramów ziemniaków, świeży koperek, olej, sól, pieprz. – Składniki na 2 duże porcje. Jak zrobić obiad z fasolką szparagową, jajkami i ziemniakami? Ziemniaki obierz, ugotuj do miękkości w osolonej wodzie, odcedź. Fasolkę, umyj, odetnij końc... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...