Kawałki dorsza zanurzone w kremowym sosie z różyczkami brokułu to świetny pomysł na obiad. W dodatku robi się go naprawdę bardzo prosto. Przepis na dorsza w sosie brokułowym Składniki: 400 gramów fileta z dorsza bez skóry, pół brokułu , 1 ząbek czosnku, 200 ml śmietanki kremówki 30 proc., 100 ml mleka, łyżeczka mąki pszennej, olej, sól, pieprz. – Składniki na 2-3 porcje. Jak zrobić dorsza w sosie brokułowym? Filet podziel na porcje, oprósz solą i pieprzem, zostaw na 10 minut, aby ryba przeszła przypraw... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...