Kuchnia gruzińska, niezapomniane smaki, do których zawsze będę wracać. Miałam szczęście popróbować oryginalnych przepisów,choć każda gruzińska gospodyni ma swoje, tajne, receptury-kilka cennych uwag udało mi się dostrzec lub dowiedzieć. SKŁADNIKI: 1 duży bakłażan 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 3 ząbki czosnku 1 duża cebula 4 średnie ziemniaki 3 pomidory sól pieprz ostra papryka kumin rzymski kolendra chmeli suneli -opcjonalnie ale nadaje niesamowity smak sól swańska -opcjonalnie ale nadaje niesamowity smak o... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...