Wracam zmęczona po pracy... Myślę - czas na relaks po mojemu. Kieruję kroki do kuchni. W lodówce wita mnie piękny kawałek surowego bekonu. W zamrażalniku leżakuje torba zielonego groszku. Sięgam do koszyka z warzywami - wyjmuję pieczarki, czosnek i chili, po drodze przycinam zielone włosy szczypiorku. ....i zaczynam :) Porcja na 3 osoby: - 200 gr ryżu - ok. 25 dag surowego bekonu/boczku/brzucha - 2 ząbki czosnku - 1 mała chili - pół pęczka szczypiorku - pół opakowania mrożonego groszku ( ok. 200 gr ) - 30 ... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Jeżeli masz dodatkowe kilogramy w postaci tkanki tłuszczowej i ćwiczysz, a nie możesz ich spalić to może coś jest nie tak w diecie.
Czytaj dalej...