FIT MUFFINKI CYTRYNOWE Z MĄKI RYŻOWEJ

FIT MUFFINKI CYTRYNOWE Z MĄKI RYŻOWEJ

FIT MUFFINKI CYTRYNOWE Z MĄKI RYŻOWEJ

Fit muffinki cytrynowe z mąki ryżowej to dietetyczna alternatywa do tradycyjnych babeczek i ciasteczek. Nie zawierają cukru ani glutenu. Mąka ryżowa najczęściej jest wykorzystywana w kuchni azjatyckiej. To z niej powstaje makaron ryżowy czy papier ryżowy, który jest potrzebny do zrobienia np. sajgonek. Mąka ta nie zawiera glutenu, przez co nie jest tak kleista jak mąka pszenna, wypieki z niej wychodzą bardziej kruche a przy złym doborze składników, nawet twarde. Mąkę ryżową można wykorzystać w naszej kuchni, równ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według Sylwii

Warto przeczytać

Dieta zdrowa dla serca

Jeśli chcesz dbać o swoje serce powinieneś zacząć stosować się do diety śródziemnomorskiej. Dzięki niej Twoje serce będzie zdrowsze.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.