Przepis na : obiad
Śniadanie rodem z okolic Nowego Orleanu, zmodyfikowane na nasze warunki, ale nadal tak samo smaczne, proste do zrobienia i niedrogie. 4-6 porcji, dobrych zarówno na obfite śniadanie przed ciężkim dniem, jak i na niedrogi obiad. Składniki: 4 jajka kilka zwykłych kiełbas (np. Śląska) 1 duża cebula 1 zielona papryka 1 pomidort 2 ostre papryczki (moc wedle uznania) 2 ząbki czosnku 1 szklanka mleka 4-5 kromek chleba tarty ser tabasco, sól, pieprz czarny i cayenne, tymianek, bazylia Przygotowanie: Warzywa i ki... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...