
Myślę, że już czas pomyśleć o potrawach wigilijnych i świątecznym menu. Śledzik – wiadomo musi być. Tak więc przedstawiam Wam mój pomysł na tą rybkę, a mianowicie śledzie po florencku . Śledzie po florencku to bardzo smaczna przekąska ze śledzia z dodatkiem suszonych pomidorów, cebuli oraz natki pietruszki. Tylko kilka składników, a śledzik jest pierwsza klasa. Do ich przygotowania możemy użyć solonych filetów śledziowych a’la matjas, ale również takich już w oleju. W przypadku tych pierwszych: śledz... czytaj dalej...

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...
Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.
Czytaj dalej...
Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.
Czytaj dalej...
Lubimy gotować i dzielić się przepisami