Placki z jabłkami

Placki z jabłkami

Przepis na : obiad

Zapraszam na super smaczne placki z jabłkami . Racuchy z jabłkami po usmażeniu są pyszne, puszyste i delikatne w smaku. Dzieci je wprost uwielbiają. Racuszki są idealne na śniadanie, podwieczorek czy nawet jarski obiad. Są doskonałe od razu po usmażeniu, ale równie dobre na zimno. U nas placki z jabłkami podałam na piątkowy obiad i posypałam je obficie cukrem pudrem. Można je również podać z ulubioną konfiturą. Racuchy z jabłkami są bardzo proste i szybkie do zrobienia, samo ciasto zrobisz dosłownie w kilka minu...

Czytaj dalej na blogu Gotuj z Prezesem

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.