Przepis na : obiad
Zapraszam na super smaczne placki z jabłkami . Racuchy z jabłkami po usmażeniu są pyszne, puszyste i delikatne w smaku. Dzieci je wprost uwielbiają. Racuszki są idealne na śniadanie, podwieczorek czy nawet jarski obiad. Są doskonałe od razu po usmażeniu, ale równie dobre na zimno. U nas placki z jabłkami podałam na piątkowy obiad i posypałam je obficie cukrem pudrem. Można je również podać z ulubioną konfiturą. Racuchy z jabłkami są bardzo proste i szybkie do zrobienia, samo ciasto zrobisz dosłownie w kilka minu...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Lubimy gotować i dzielić się przepisami