Składniki: 250 g sera białego, półtłustego; Pęczek rzodkiewek; 1 ogórek wężowy; 1 łyżka posiekanego szczypiorku; 2 łyżki kwaśnej, gęstej śmietany 18%; Sól; Pieprz. Sposób przygotowania: Ogórka i rzodkiewki umyć, osuszyć. Ogórka obrać ze skórki. Tak przygotowane warzywa zetrzeć na tarce o drobnych oczkach (na tzw. drobne wiórki). Starte warzywa przełożyć na sito, posolić, wymieszać i odstawić na 30 minut. Po tym czasie odcisnąć z nadmiaru soku. Szczypiorek umyć, osuszyć, drobno posiekać. Biały se... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...