Karp w maśle...Złociste i aromatyczne kawałki karpia.Obtoczone w mące i usmażone na maśle.Oprószone natką pietruszki.Tradycyjna potrawa na każdym wigilijnym stole.Tak przygotowany karp smakuje wybornie, nie ma posmaku mułu.Polecam!Składniki:1,5 kg karpia lub płatów karpia;200 g masła;2 duże cebule;Przyprawa do ryb;Mąka;1/2 pęczka natki pietruszki - opcjonalnie.Sposób przygotowania:Karpia oczyścić z łusek, jeśli jest w całości to odciąć głowę i wypatroszyć - ja użyłam płatów, wyfiletować i umyć (filmik pokaz... czytaj dalej...
Karp jest to tradycyjna świąteczna polska potrawa. W obecnych czasach odchodzi się od tradycyjnych polskich potraw, gdyż według religii w wigilię już nie obowiązuje post.
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Jeśli chcesz dbać o swoje serce powinieneś zacząć stosować się do diety śródziemnomorskiej. Dzięki niej Twoje serce będzie zdrowsze.
Czytaj dalej...